ALGEMENE INFORMATIE OVER ALKYLAATBENZINE

VERPAKKINGEN:
De jerrycans zijn in twee kleuren, ROOD voor de Hoesch 2TK en BLAUW voor Hoesch 4TK.
Door deze standaard zijn er geen vergissingen meer mogelijk bij het tanken. Er gaat nogal eens iets mis doordat er verkeerde benzine in een machine wordt getankt. In het ergste geval loopt uw motor vast en heeft dit dure reparaties of zelfs de aanschaf van een nieuwe machine tot gevolg. De kwaliteit van uw Hoesch alkylaatbenzine is bij levering gegarandeerd door de verzegelde dop.

Hergebruik de jerrycan niet. Uit veiligheidsoverwegingen is het beter als u steeds een nieuwe jerrycan koopt. Door verhoogd brandgevaar  is het wettelijk niet toegestaan om benzine uit een vat over te tappen als men hier geen aparte vergunning voor heeft.

Let op!
Volgens artikel 3.1.4 van de PGS15 is het niet toegestaan om benzine over te tappen in een opslagvoorziening. Dit kan alleen als er een speciale vergunning voor afgegeven wordt.
Onze lege jerrycans kunnen kosteloos geretourneerd worden. U kunt de lege jerrycans kosteloos retour laten halen in combinatie met de levering van een nieuwe volle pallet jerrycans. U ontvangt hiervoor een gratis retourdoos. Deze vouwt u uit op een europallet en u verzamelt hierin de lege jerrycans met dop (i.v.m. dampen die nog vrijkomen uit de jerrycan). De volle retourdoos wordt met uw volgende levering Hoesch benzine kosteloos retourgenomen. Geef van te voren bij ons aan dat u een pallet leeggoed retour heeft.

De lege jerrycans worden gerecycled
De jerrycans worden vermalen tot korrels die terug de kunststofindustrie ingaan voor de productie van allerlei plastic producten, zoals weer nieuwe jerrycans. De verpakking in jerrycans is dus een duurzame methode omdat de jerrycans na gebruik weer gerecycled worden tot nieuwe producten. De volle jerrycans worden op pallets geleverd en bij bestelling tijdens werkdagen vóór 18.00 uur wordt uw bestelling uiterlijk binnen 48 uur bij u bezorgd.

OVERSCHAKELEN VAN GEWONE MENGSMERING NAAR  HOESCH 2TK ALKYLAATBENZINE:

Een gebruikte motor kan erg (inwendig) vervuild zijn met koolaanslag, dan moet er rekening mee gehouden worden dat Hoesch 2TK deze koolaanslag schoon zal gaan branden. Indien een sterk verontreinigde motor ineens volledig overgeschakeld wordt op Hoesch 2TK dan kan het zijn dat er te veel kool ineens los komt. Deze overmaat aan kool kan een “vette bougie” veroorzaken, “snot” in de uitlaat.
Een ander aspect waar eventueel rekening mee gehouden moet worden is het feit dat sommige motoren nog uitgerust zijn met pakkingen met een hoog gehalte aan natuurrubber. De oplosmiddelen in gewone benzine (zoals tolueen, een gezondheidsschadelijke stof!) zorgen ervoor dat natuurrubber wat gaat opzwellen. Bij Hoesch Alkylaatbenzine, nagenoeg vrij van deze schadelijke oplosmiddelen, zal het rubber weer haar natuurlijke vorm aannemen. Dit kan in een enkel geval voor problemen zorgen. Zo kan bijvoorbeeld het membraan van de carburateur wat verharden. Dit kan het geval zijn als de machine / het voertuig slecht wil starten, het membraan moet namelijk de benzinetoevoer regelen. Het vervangen van zo’n membraan lost het probleem op.
Het kan zijn dat de afstelling van uw carburateur iets gewijzigd moet worden.

Afdrukken

Klant login